Odjel za turizam i komunikacijske znanosti
Informacije

Završni rad

1. prijava teme

Student je dužan predložiti temu završnog rada i mentora na 3. godini studija najkasnije do završetka nastave u zimskom semestru.
Potpisana Prijava teme završnog rada predaje se u tajništvu najkasnije 2 radna dana prije sjednice Stručnog vijeća Odjela
.
Obrazac za prijavu teme završnog rada ispunjava se u elektroničkom obliku, te ga vlastoručno potpisuju mentor i student. Obrazac možete preuzeti OVDJE.
Odobrene teme završnog rada objavljuju se na ovom linku.

2. pisanje rada

Rad se piše u skladu s Uputama te mora sadržavati sljedeće elemente. Obrazac korice, naslovnice rada i izjave o akademskoj čestitosti koje se ulažu u rad možete preuzeti na sljedećem linku. Rad mora sadržavati Sažetak na engleskom jeziku, na početku kojeg se stavlja naslov rada na englekom jeziku, a na kraj se stavljaju ključne riječi na engleskom jeziku. Ključne riječi na hrvatskom jeziku stavljaju se na kraju sažetka na hrvatskom jeziku.

3. Obrana završnog rada

Student treba provjeriti jesu li mu sve ocjene upisane u Studomatu.

Nakon što mentor odobri rad (nakon provjere u Turnitinu) šalje rad u elektroničkom obliku članovima povjerenstva i tajništvu. Članovi povjerenstva dužni su u roku od najdulje mjesec dana od primitka rada dati suglasnost voditelju povjerenstva za obranu rada. Kad povjerenstvo odobri rad, voditelj povjerenstva organizira obranu, a student treba isprintati 1 tvrdo uvezani rad i dostaviti ga u tajništvo zajedno s radom na CD-u u pdf-A i Word formatu prije obrane. Tiskani i  digitalni primjerak rada se razlikuju po koricama. Također treba donijeti potpisan primjerak Izjave o akademskoj čestitosti i Izjave o pohrani rada u digitalni repozitorij.  

Prije obrane rada student je dužan vratiti sve posuđene knjige u knjižnicu, te dobiti pečat u indeks ili dostaviti potvrdu Sveučilišne knjižnice. 

Nakon obrane student vraća dokumentaciju o obrani u tajništvo, plaća 100 kn troškova za izradu diplome i odlazi u Studentsku službu (Dom hrvatske mladeži, Ruđera Boškovića 5, Poluotok) po potvrdu o završetku studija.

Odluka Senata Sveučilišta u Zadru o završnim radovima

Termini obrana završnih i diplomskih radova