Odjel za turizam i komunikacijske znanosti
Informacije

Upisi u akademsku godinu 2023./2024.

Upis u akad. god. 2023./2024. započinje 18. rujna 2023. i obavljat će se isključivo online (putem Studomata i e-maila) radi izbjegavanja gužve ispred Tajništva. Studenti se prvo moraju upisati putem Studomata do 9. listopada pa zatražiti uplatnicu na e-mail do 13. listopada. Na mailove će se odgovarati redom kako pristižu, stoga molimo da ne šaljete isti e-mail više puta ako ne dobijete odmah odgovor i da ne dolazite u tajništvo po uplatnice.

Upis se obavlja sljedećim redoslijedom:

 1. Upis obveznih i izbornih kolegija putem Studomata

od 18. rujna 2023. do 9. listopada 2023. - kolegiji se upisuju u skladu s redovima predavanja matičnog studija (provjeriti jesu li upisane sve ocjene na Studomatu, ako nisu, javiti se nastavniku)

 1. Nakon upisa kolegija na Studomatu potrebno je javiti se putem e-maila od 18. rujna do 13. listopada 2023. tajnici na pkotlar@unizd.hr koja će vam poslati uplatnicu za upisninu i školarinu (ako je plaćate):

NAKON 13. LISTOPADA 2023. BIT ĆE POTREBNO NAPISATI ZAMOLBU ZA NAKNADNI UPIS KOJA SE NAPLAĆUJE 39,82 EURA (300,00 KN), A PREMA ODLUCI https://www.unizd.hr/Portals/0/sluzba_dds/troskovi_i_naknade/Odluka_o_visini_troskova_i_naknada.pdf?ver=4sXZKluZHW-zOseMJkxm2Q%3d%3d . Zamolbu ne pišu studenti koji će braniti diplomski/završni rad ili ispit do 31. listopada 2023. Oni se mogu upisati bez zamolbe najkasnije do 15. studenoga 2023. (ako nisu obranili oba diplomska/završna rada ili ispita).

ODLUKE O UVJETIMA UPISA U VIŠU GODINU I ŠKOLARINAMA OBJAVLJENE SU NA POVEZNICI: 

Prijediplomski studij: Upisi u višu godinu (unizd.hr)

Diplomski studij: Upisi u višu godinu (unizd.hr)

Apsolventura se ne upisuje putem Studomata, već se studenti javljaju na gore navedeni mail.

Molimo studente da u e-mailu navedu svoj JMBAG (10-znamenkasti broj na iksici koji najčešće počinje sa 0269…).

Za upis u akad. god. 2023./2024. iz Sveučilišne knjižnice potrebno je poslati/donijeti potvrdu da su vraćene sve knjige. Potvrda se može zatražiti na e-mail: knjiznica@unizd.hr

Svi studenti kojima Studomat ne dozvoljava upis trebaju se javiti  tajnici na mail u roku za upis.

 

PARCIJALAN UPIS PREDMETA VIŠE GODINE (PARCIJALA)

 

Studenti mogu zatražiti parcijalan upis putem obrasca kojeg dostavljaju e-mailom:

Obrazac za redovite i izvanredne studente

Obrazac za studente koji su izgubili prava redovitog studiranja pa nastavljaju studij kao studenti u izvanrednom statusu

 

SVAKI EVENTUALNI POGREŠAN UPIS U AKAD. GOD. 2023./2024. PUTEM STUDOMATA BIT ĆE PONIŠTEN.

SVI STUDENTI KOJIMA JE ISTEKLO DVOSTRUKO TRAJANJE STUDIJA MOGU ZAVRŠITI STUDIJ NAJKASNIJE DO 30.09.2024. (6 ili 7 godina na prijediplomskom studiju te 4 ili 5 godina na diplomskom studiju).

STUDENTI PRIJEDIPLOMSKIH STUDIJA KOJIMA JE PROŠLO 8 I VIŠE GODINA STUDIRANJA TE STUDENTI DIPLOMSKIH STUDIJA KOJIMA JE PROŠLO 6 I VIŠE GODINA STUDIRANJA TREBAJU NAPISATI ZAMOLBU ZA ZAVRŠETAK STUDIJA U AKAD. GOD. 2023./2024. na e-mail: alovric@unizd.hr

Redovitim studentima koji će obraniti diplomski/završni rad ili ispit do 31. listopada 2023. studentska prava traju do 30. rujna 2023. te u roku od mjesec dana, odnosno do 30. listopada 2023. trebaju regulirati zdravstveno osiguranje.

Studenti koji gube pravo redovitog studenta 30. rujna 2023. te nastavljaju započeti studij kao izvanredni studenti trebaju do 30. listopada 2023. predati potvrdu za zdravstveno osiguranje u Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje kako bi se osigurali po drugoj osnovi.

Za upis predmeta iz Centra za strane jezike sve dodatne informacije možete pronaći na poveznici https://csj.unizd.hr/

 

Upute o postupku upisa kolegija putem Studomata

 • Prije upisa godine na Studomatu obvezno provjerite redove predavanja svog upisanog studija
 • Prijavljujete se na Studomat koristeći AAI@EduHr elektronički identitet.
 • Ako nedostaje neki od vaših obveznih osobnih podataka, Studomat će tražiti da ga upišete.
 • Odabirete obvezne i izborne kolegije.
 • Odabir kolegija mora biti u skladu s pravilima o ECTS bodovnim kvotama navedenima na sučelju Studomata, odnosno u skladu s pravilima koja su navedena na redovima predavanja koji su objavljeni na gore navedenoj mrežnoj stranici ili na mrežnoj stranici matičnog odjela.
 • Nakon odabira željenih kolegija provjerite vlastiti izbor i na kraju potvrdite upis kolegija.

 

Važne napomene:

 • Nakon odabira i potvrde upisa izbornih kolegija na Studomatu, iste više ne možete mijenjati putem Studomata
 • Za promjenu već odabranih i upisanih izbornih kolegija javite se  u Tajništvo. Izborne kolegije možete promijeniti samo ako za kolegij nije popunjena upisna kvota i to u razdoblju dok traju upisi.
 • Za upis kolegija iz nastavničkih kompetencija iz diferenciranog kurikuluma potrebno je vidjeti koji se kolegiji nude prijediplomskoj odnosno diplomskoj razini, a što je navedeno u redu predavanja koji možete vidjeti ovdje: https://www.unizd.hr/studiji-i-studenti/uredi-za-studije/ured-za-preddiplomske-i-diplomske-studije/diferencirani-kurikulum

 

 • Kolegije iz nastavničkih kompetencija iz jezgrovnog kurikulumastudenti 1. godine  dvopredmetnih diplomskih studija obaju nastavničkih smjerova upisuju prema A1 odnosno A2 studiju (na A1 studij upisuju se predmeti Temeljna znanja o odgoju i obrazovanju i Didaktika, a na A2 studij Psihologija obrazovanja I): http://www.unizd.hr/obrazovanje/uredi-za-studije/ured-za-preddiplomske-i-diplomske-studije.
 • Izborni kolegij se neće izvoditi ako ima manje od 10 upisanih studenata. Studenti koji su upisali izborni kolegij koji se ni nakon prvog tjedna ne izvodi trebaju u Referadi odabrati drugi izborni kolegij u okviru zadane upisne kvote.