Odjel za turizam i komunikacijske znanosti
Informacije

Upis u ljetni semestar

Upis u ljetni semestar akad. god. 2023./2024. započinje 12. veljače 2024., a završava 22. veljače 2024. god. i obavljat će se online kako slijedi:

 1. upis obveznih i izbornih kolegija  putem Studomata

od 12. do 22. veljače 2024. - kolegiji se upisuju u skladu s redovima predavanja matičnog studija

NAKON 1. OŽUJKA 2024. BIT ĆE POTREBNO NAPISATI ZAMOLBU ZA NAKNADNI UPIS U LJETNI SEMESTAR KOJA SE NAPLAĆUJE 39,82 EURA, A PREMA ODLUCI https://www.unizd.hr/Portals/0/sluzba_dds/troskovi_i_naknade/Odluka_o_visini_troskova_i_naknada.pdf?ver=4sXZKluZHW-zOseMJkxm2Q%3d%3d Zamolbu ne pišu studenti koji će braniti diplomski rad do 31. ožujka 2024. Oni se mogu upisati bez zamolbe najkasnije do 12. travnja 2024. (ako nisu obranili diplomski rad).

APSOLVENTI

Apsolventura se ne upisuje putem Studomata, već se studenti javljaju na e-mail pkotlar@unizd.hr Upisuju se prema odluci Senata za apsolvente: https://www.unizd.hr/Portals/0/sluzba_dds/upisi_2023_24/odluke/9.%20Odluka-apsolventski%20staz.pdf?ver=wNMC3HY2huhnq7GBL-s0oQ%3d%3d

 1. PRIJEDIPLOMSKI STUDIJ

Apsolventi prijediplomskog studija upisuju se do 1. ožujka. Trebaju samo zatražiti uplatnicu za ljetni semestar putem e-maila na pkotlar@unizd.hr i dostaviti potvrdu o plaćanju.

 1. DIPLOMSKI STUDIJ

Redovitim studentima-apsolventima koji će završiti studij do 31. ožujka 2024. studentska prava traju do 29. veljače 2024. te u roku od mjesec dana, odnosno do 29. ožujka 2024. trebaju regulirati zdravstveno osiguranje i predati potvrdu o studentskom statusu u Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje kako bi se osigurali po drugoj osnovi. Apsolventi diplomskih studija se mogu upisati najkasnije do 12. travnja 2024. (ako nisu obranili diplomski rad). Trebaju samo zatražiti uplatnicu za ljetni semestar putem e-maila na pkotlar@unizd.hr i dostaviti potvrdu o plaćanju.

ERASMUS

Studenti koji idu na Erasmus u ljetnom semestru ne upisuju se putem Studomata, već se javljaju za upis u tajništvo nakon što se vrate i dobiju Odluku o priznavanju studijskog razdoblja na mobilnosti.

PARCIJALA

Studenti koji upisuju parcijalu već imaju upisane predmete na studomatu.

Svi studenti kojima Studomat ne dozvoljava upis trebaju se javiti u  tajništvo.

SVAKI EVENTUALNI POGREŠAN UPIS KOLEGIJA PUTEM STUDOMATA BIT ĆE PONIŠTEN.

SVI STUDENTI KOJIMA JE ISTEKLO DVOSTRUKO TRAJANJE STUDIJA TREBAJU ZAVRŠITI STUDIJ NAJKASNIJE DO 30.9.2024. (6,7, 8 ili više godina na prijediplomskom studiju te 4, 5, 6 ili više godina na diplomskom studiju).

Za upis predmeta iz Centra za strane jezike sve dodatne informacije možete pronaći na poveznici https://csj.unizd.hr/

Molimo da se za sve poteškoće sa Studomatom javite na e-mail:  pkotlar@unizd.hr; ili da dođete u tajništvo Odjela za turizam i komunikacijske znanosti.

Upute o postupku upisa kolegija putem Studomata

 • Prije upisa kolegija na Studomatu obvezno provjerite redove predavanja svog upisanog studija (na mrežnoj stranici matičnog odjela ili ovdje: https://www.isvu.hr/visokaucilista/hr/podaci/269/nastavniprogram i raspored sati: https://www.unizd.hr/studiji-i-studenti/akademski-kalendar/raspored-sati te se na matičnom odjelu raspitajte za dodatne informacije o studiju. To je ujedno prilika da dobijete potrebne savjete i preporuke o odabiru izbornih kolegija. Za upis putem Studomata najbolje je napraviti popis kolegija koje želite upisati, ovisno o ponudi svakog pojedinog studija i o onome što vam odgovara po rasporedu predavanja (tako da izbjegnete kolizije). Popis bi, osim željenih kolegija trebao sadržavati i eventualne rezervne kolegije, s obzirom na to da je upis na izborne kolegije ograničen upisnim kvotama.
 • Prijavljujete se na Studomat koristeći elektronički identitet AAI@EduHr.
 • Ako u ISVU sustavu nedostaje neki od obveznih osobnih podataka, Studomat će tražiti da ih upišete.
 • Odabirete obvezne i izborne kolegije.
 • Odabir kolegija mora biti u skladu s pravilima o ECTS bodovnim kvotama navedenim na sučelju Studomata, odnosno u skladu s pravilima koja su navedena na redovima predavanja koji su objavljeni na gore navedenoj mrežnoj stranici ili na mrežnoj stranici matičnog odjela.
 • Nakon odabira željenih kolegija provjerite vlastiti izbor i na kraju potvrdite upis kolegija.

Važne napomene:

 • Nakon odabira i potvrde upisa izbornih kolegija na Studomatu, iste više ne možete mijenjati putem Studomata.
 • Za promjenu već odabranih i upisanih izbornih kolegija javite se  u tajništvo Odjela. Izborne kolegije možete promijeniti samo ako za kolegij nije popunjena upisna kvota i to u razdoblju dok traju upisi.

Izborni kolegij se neće izvoditi ako ima manje od 10 upisanih studenata. Studenti koji su upisali izborni kolegij koji se ni nakon prvog tjedna ne izvodi trebaju tajništvu odabrati drugi izborni kolegij u okviru zadane upisne kvote.